Zpět

Počty branek

Přestože je při prvním pohledu na výsledek jasně patrné to, kolik v každém utkání padlo branek, tak je z pohledu investora nutné rozlišovat mezi jednotlivými gólovými hranicemi.

Nejznámější příležitost na počet branek v utkání je ohodnocena klasickou hranicí 2,5 a existují jen dvě možné varianty – buď „pod“ neboli „under“, anebo „nad“ s označením “over“. Lze se ale setkat s nejrůznějšími alternativními hranicemi. Ty se Vám pokusíme níže přiblížit na konkrétních případech.

Začneme z pohledu investora/sázkaře u tipů na „over“ tedy tipem, jehož výsledný součet gólů by měl vyjít „nad“ udávanou gólovou hranicí.

„nad 2“ … jedná se o celé číslo, a tak jsou možné tři varianty výsledku. Výsledky s maximálním počtem jednoho gólu se rovnají prohře. Pokud padnou PŘESNĚ dva góly, celý investovaný vklad se vrací. 3 a více gólů tedy znamenají výhru.

„nad 2.25“ … zde je již situace mírně složitější. Pokud padne přesně jeden gól, tak se prohrává celý vklad. Pokud padnou přesně dvě góly, tak se prohrává pouze půl vkladu. Tři a více gólů znamenají výhru.

„nad 2.5“ … nejrozšířenější varianta. Padnou maximálně dva góly, prohrává se. Tři a více gólů opět znamenají výhru.

„nad 2.75“ … pokud padne jen jeden gól, prohrává se celý vklad, ale taktéž celý vklad se prohrává i v případě, že padnou góly dva. Naopak tři a více branek automaticky neznamenají nárokování si celé výhry. Přesně tři góly garantují výhru pouze z poloviny investovaného vkladu. Celý výherní výsledek tak přichází se čtyřmi a více góly.

„nad 3“ … postupuje se naprosto stejně jako v případě varianty „nad 2“ jen s rozdílem posunutí všech možných variant o jeden řád výše. Tedy v případě jednoho nebo dvou gólů se investice stává proherní. Přesný počet tří gólů se rovná vrácení vkladu v celé své výši. A až od čtyř a více gólů je možné si nárokovat výhru.

Tímto stylem se dá postupovat až do mnohem vyšších gólových hranic. Princip rozhodování ale vždy zůstává zachován naprosto stejný.

Analogicky si lze odvodit i varianty s opačným tipem, tedy investicí na nižší počet branek, než je uváděná hranice.  Při investici „pod 2,75“ mohou padnout maximálně dva góly. Pokud padnou přesně tři, tak se prohrává půlka vkladu. Počet čtyř a více gólů pak znamená prohru.

Poměrně frekventované jsou taktéž alternativní hranice vztahující se pouze na první poločas. Zde se lze nejčastěji shledat s hranici rovná „1“. Při variantě „pod 1“ nepadne žádný gól, vyhrává se. Pokud dva a více, tak prohrává. V případě přesně jednoho gólu se investovaný vklad vrací v celé své výši. Naopak se postupuje při investici „nad 1“, která je vyhrávající od dvou a více gólů. Žádný gól znamená prohru a přesně jeden stejně jako ve zmiňované opačné variantě se rovná vrácení vkladu.

Pokud byste měli jakýchkoliv dotazů, neváhejte nás kontaktovat.

Váš tým FairPlayTip.cz

Další články

Asijské handicapy

Trh kurzového sázení se až na výjimky velkých zámořských soutěžích typu NHL, NBA či MLB ubírá směrem k preferenci investování na fotbalové zápasy. Pro možnost využití veškerého potenciálu v nich se ukrývajícího je podmiňující používá...

Přečíst článek